in time

Najpogostejša vprašanja o paketih in dostavi

Zbirni prevozi pošiljk in dokumentov:

1. Kolikšen je rok dostave? 

1. Kolikšen je rok dostave? 
V zbirnem prevozu Slovenija – Hrvaška in obratno ter Slovenija – BiH in obratno je rok dostave cca 24 ur, če gre za pošiljko poslano iz glavnega mesta ene države v glavno mesto druge države. V vseh drugih primerih je rok dostave daljši in odvisen od zasedenosti zbirnih kamionov.
Rok dostave lahko zagotavljamo izključno pod pogojem, da ostane pošiljka ves čas v sistemu In Time. To pomeni, da se poleg prevoza pri nas opravijo tudi vse carinske formalnosti.

Zbirne pošiljke namenjene v Srbijo in Črno Goro moramo, skladno s carinskim zakonom teh držav, razložiti v carinsko skladišče, kar upočasni postopek carinjenja in posledično rok dostave. Rok dostave je 2-3 delovne dni za glavna mesta oziroma nekaj delovnih dni za vsa ostala mesta.

Za podrobnejše informacije pokličite na 01 574 3425 ali 01 547 3427 zbirni prevozi pošiljk.

2. Kakšna je cena prevoza?
Ceno prevoza si lahko s pomočjo kalkulatorja na naši spletni strani izračunate sami. Vpisati morate le točne podatke o kraju odpreme, namembnem kraju, teži in dimenzijah pošiljke.
3. Ali pridemo po pošiljko na naslov pošiljatelja ali jo mora le-ta dostaviti k nam?
Vse naše zbirne prevoze vršimo po sistemu »od vrat do vrat« kar pomeni, da pošiljke prevzamemo na naslovu pošiljatelja in ga dostavimo na naslov prejemnika.
4. Kaj je vključeno v ceno prevoza?
V ceno prevoza je vključen prevzem pošiljke pri pošiljatelju, prevoz na mednarodni relaciji in dostava na naslov prejemnika.
5. Ali je blago avtomatsko zavarovano?
In Time kot prevoznik v skladu z zakonom odgovarja le za odškodnino iz naslova prevozniške odgovornosti, kar pomeni, da je dolžan v primeru škodnega primera izplačati odškodnino v višini 8,33 SDR / kg blaga.
Če želi stranka zavarovati celotno vrednost pošiljke mora z zavarovalnico skleniti »cargo« zavarovanje, kar lahko v njenem imenu storimo tudi mi.
6. Ali je potrebno carinjenje pošiljk, ki nimajo komercialne vrednosti?
V mednarodnem prevozu ni potrebno cariniti edino dokumentov (= pisemske pošiljke). Za vse ostale pošiljke namenjene izvozu je potrebno izpeljati carinski postopek , čeprav gre za blago minimalne vrednosti.

in time
in time