in time

Najpogostejša vprašanja o paketih in dostavi

Zbirni prevozi pošiljk in dokumentov:

1. Kolikšen je rok dostave? 

1. Kolikšen je rok dostave? 
V zbirnem prevozu Slovenija – Hrvaška in obratno ter Slovenija – BiH in obratno je rok dostave 24 ur, če gre za pošiljko poslano iz glavnega mesta ene države v glavno mesto druge države. V vseh drugih primerih je rok dostave do 48 ur.
Rok dostave lahko zagotavljamo izključno pod pogojem, da ostane pošiljka ves čas v sistemu In Time. To pomeni, da se poleg prevoza pri nas opravijo tudi vse carinske formalnosti.

Zbirne pošiljke namenjene v Srbijo in Črno Goro moramo, skladno s carinskim zakonom teh držav, razložiti v carinsko skladišče, kar upočasni postopek carinjenja in posledično rok dostave. Rok dostave je 2-3 delovne dni za glavna mesta oziroma 3-4 delovne dni za vsa ostala mesta.

Za podrobnejše informacije pokličite na 01 574 3425 ali 01 547 3427 zbirni prevozi pošiljk.

2. Kakšna je cena prevoza?
Ceno prevoza si lahko s pomočjo kalkulatorja na naši spletni strani izračunate sami. Vpisati morate le točne podatke o kraju odpreme, namembnem kraju, teži in dimenzijah pošiljke.
3. Ali pridemo po pošiljko na naslov pošiljatelja ali jo mora le-ta dostaviti k nam?
Vse naše zbirne prevoze vršimo po sistemu »od vrat do vrat« kar pomeni, da pošiljke prevzamemo na naslovu pošiljatelja in ga dostavimo na naslov prejemnika.
4. Kaj je vključeno v ceno prevoza?
V ceno prevoza je vključen prevzem pošiljke pri pošiljatelju, prevoz na mednarodni relaciji in dostava na naslov prejemnika.
5. Ali je blago avtomatsko zavarovano?
In Time kot prevoznik v skladu z zakonom odgovarja le za odškodnino iz naslova prevozniške odgovornosti, kar pomeni, da je dolžan v primeru škodnega primera izplačati odškodnino v višini 8,33 SDR / kg blaga.
Če želi stranka zavarovati celotno vrednost pošiljke mora z zavarovalnico skleniti »cargo« zavarovanje, kar lahko v njenem imenu storimo tudi mi.
6. Ali je potrebno carinjenje pošiljk, ki nimajo komercialne vrednosti?
V mednarodnem prevozu ni potrebno cariniti edino dokumentov (= pisemske pošiljke). Za vse ostale pošiljke namenjene izvozu je potrebno izpeljati carinski postopek , čeprav gre za blago minimalne vrednosti.

in time
in time